Saaremaa lambakasvatajate sõnul on Euroopas suur nõudlus Eesti lambaliha järele ning kõiki tellimusi ei suudeta täita.
"Nõudlus Euroopas on niivõrd suur, et kogu vajadusest on 40% täitmata. Turul on nõudlus suurem kui pakkumine. Kui meie Saksa agent ühendust võtab, siis tema soovib saada meilt 3000-4000 talle," ütles Saaremaa Ökoküla tegevjuht Koit Kull ETV saatele "Aeg luubis".
Paarisajapealist lambakarja pidav Kaido Eigo lambad lähevad Soome moslemitele ja just Euroopa moslemikogukondade nõudlus soodustabki Eesti lambaeksporti.
Aga paraku on lammas ja lambaliha muutunud globaalses majanduses lihtsalt üheks riikidevaheliseks kaubaartikliks. "Mul see nädal oleks vaja umbes 40 lammast, et minu köögi vajadused rahuldada. Aga kohalikel ei ole seda võimu. Lammas tuleb Uus-Meremaalt," rääkis GO Spa hotelli peakokk Toomas Leedu.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Seotud lood
Iga hooaeg on ainulaadne ja toob endaga kaasa uusi väljakutseid. Edukaks hooajaks on olulised põllumehe otsused, investeeringud, riskid, tulemused ja saak. Milliste omadustega DEKALBi sorte eelistada, et saak oleks viljakas ja võimas?