Autor: Kadrin Karner • 25. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti lambaliha Euroopas kõrgelt hinnatud

Saaremaa lambakasvatajate sõnul on Euroopas suur nõudlus Eesti lambaliha järele ning kõiki tellimusi ei suudeta täita.

"Nõudlus Euroopas on niivõrd suur, et kogu vajadusest on 40% täitmata. Turul on nõudlus suurem kui pakkumine. Kui meie Saksa agent ühendust võtab, siis tema soovib saada meilt 3000-4000 talle," ütles Saaremaa Ökoküla tegevjuht Koit Kull ETV saatele "Aeg luubis".

Paarisajapealist lambakarja pidav Kaido Eigo lambad lähevad Soome moslemitele ja just Euroopa moslemikogukondade nõudlus soodustabki Eesti lambaeksporti.

Aga paraku on lammas ja lambaliha muutunud globaalses majanduses lihtsalt üheks riikidevaheliseks kaubaartikliks. "Mul see nädal oleks vaja umbes 40 lammast, et minu köögi vajadused rahuldada. Aga kohalikel ei ole seda võimu. Lammas tuleb Uus-Meremaalt," rääkis GO Spa hotelli peakokk Toomas Leedu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960