9. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helenius plaanib üle Eesti pajuistandusi

Joakim Heleniuse suurosalusega varahaldusettevõte Trigon Capital AS peab plaani rajada mitmele poole Eestis pajuistandused.

"Meil idee on, aga praegu teeme taustauuringut, et kas see on üldse majanduslikult mõttekas," ütles Saarte Häälele Martin Mets Trigon Capitalist, lisades, et otsus istanduste rajamise kohta on veel langetamata.

Metsa sõnul valiti neile huvi pakkuvad Ida-Virumaa, Läänemaa, Pärnumaa, Saaremaa ja Võrumaa välja toetustingimuste põhjal, sest PRIA toetab ainult selliseid istandusi, mis asuvad ebasoodsamates piirkondades.

Nimetatud viies maakonnas on ebasoodsamate alade alla kuuluvaid omavalitsusi kõige rohkem, näiteks Saaremaal kuuluvad ebasoodsamate piirkondade hulka kõik maaomavalitsused.

"Sellise projekti jaoks plaanime me suuremastaabilist põllumaade omanduse või kasutusõiguse konsolideerimist, mistõttu oleks meil väga kasulik omada ülevaadet riigimaade kohta," kirjutas Martin Mets maa-ametile saadetud kirjas, kus soovib saada andmeid riigi põllumajanduslike valduste kohta ülalloetletud maakondades.

1994. aastal loodud Trigon Capitali suuromanik on Joakim Helenius. Teised suuremad investorid on oma investeerimisfirmade kaudu perekonnad Jouhki ja Fagernäs.

Trigon Capital pakub otseinvesteeringuid arenevate turgude kasvavatesse ettevõtetesse, kinnisvarasse, põllumajandusärisse ning avalikke aktsiafonde ja lepingulisi mandaate.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960