Leningradi oblasti asekuberner tutvub Eesti toidutootmisega

13.-15. maini on Eestis visiidil Leningradi oblasti asekuberner Sergei Jahnjuk  koos teda saatva äridelegatsiooniga, et tutvuda Eesti põllumajanduse ja toidutootmisega.

Visiidi käigus on kavas kohtumine põllumajandusministeeriumi kantsleri Ants Noodaga ning toidu- ja fermentatsioonitehnoloogia arenduskeskuse, põllumajandusettevõtete ja toiduainetööstuste külastused. Samuti korraldab põllumajandusministeerium koostöös põllumajandus-kaubanduskojaga ettevõtjate ümarlaua põllumajandusministeeriumis.

Eelmisel aastal oli Venemaa Eesti kolmas ekspordipartner Rootsi ja Soome järel. Statistikaameti andmeil moodustas Eesti põllumajandussaaduste ja toidukaupade eksport Venemaale  20,3 protsenti. Ekspordi maht Venemaale oli põllumajandussaaduste ja toidu kaubagruppides kokku 206,5 miljonit eurot.

Mullu olid olulisemad ekspordiartiklid Venemaale joogid ja alkohol 95 miljoni euroga (54,3% selle kaubagrupi koguekspordist läheb Venemaale), järgnevad piimatooted 34,6 miljoni (20,6%), elusloomad 30,3 miljoni (66,4%), ja kalatooted 14,5 miljoni euroga (11,4%).

Venemaa delegatsioon külastab visiidi käigus ka Lääne-Virumaa maavalitsust ja mitmeid selles maakonnas tegutsevaid põllumajandusettevõtteid ning toidutööstusi.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised