18. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põud tõstab rapsi hinda

Eesti rapsikasvatajatel tõotab tulla rapsi hinnatõusu tõttu hea aasta, viimase kolme nädala jooksul on rapsi hind tõusnud 9,6%.

USAd tabanud kõigi aegade suurim põud, mis puudutab peaaegu kõiki lõunaosariike, on viinud rapsiseemne börsihinna 518,75 euroni tonni eest.

Hinnatõusu lükkab tagant ka Prantsusmaa põllumajanduskonsultatsiooni ettevõte Agriteli saagiprognoos Ukraina kohta ning USA põllumajandusministeeriumi siseriiklik prognoos. Bloombergi teatel hindab Agriteli raport põua tõttu Ukraina rapsiseemne saagile 43% langust 800 000 tonnile.

Rapsi müügi ja vahendusega tegeleva Kevili PÜ juhatuse liikme Marek Linnutaja sõnul on alates USAd tabanud põuast rapsi hind tõusnud viimase kolme nädala jooksul 9,6%.

Rapsi hind muutub börsil igapäevaselt, kuid suuremad mõjutajad on USA ja ELi saagiprognoosi raportid. Tekkinud olukord annab Eesti rapsikasvatajatele ning kokkuostjatele võimaluse hästi teenida. „Meie jaoks on see väga positiivne. Kuigi tavapärasest on suvi jahedam olnud, näevad saagid põldude peal väga head välja," lausus Linnutaja.

Loe Eesti rapsikasvatajate kommentaare tänasest paberväljaandest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960