15. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deere andis kasumihoiatuse

Maailma suurim põllumajandustehnika tootja Deere & Co. andis täna kasumihoiatuse.

Majandusaasta kolmanda kvartali puhaskasum kasvas 712,3 miljonilt dollarilt 788 miljonile dollarile ehk 1,69 dollarilt aktsia kohta 1,98 dollarile. Analüütikud ootasid 2,32 dollarit kasumit aktsia kohta. 

Käive kasvas vaid 16 protsenti, 8,93 miljardile dollarile võrreldes ettevõtte enda prognoositud 25 protsendise käibekasvuga.

Ettevõte teatas, et 31. oktoobril lõppeva majandusaasta kasumiks tuleb 3,1 miljardit dollarit võrreldes mais prognoositud 3,35 miljardi dollariga. Analüütikud ootavad aastakasumiks 3,33 miljardit dollarit.

Aktsia hind kukkus täna eelkauplemisel 5,2 protsenti, 76 dollarile.

„Käive jäi ootustele jalgu, kuna mitmed rahvusvahelised turud nõrgenesid ja lühiajaline tootmise ebaefektiivsus tuli rekordarvul uute toodete tootmisest,“ ütles juhatuse esimees Sam Allen.

Allen püüab täita eesmärki viia 2018. aastaks ettevõtte käibe 50 miljardile dollarile.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960