Sojaubade hind tegi kõigi aegade tipu

Sojaubade hind tegi täna kõigi aegade tippmargi, tõustes üle 17 dollari joone buššelist, kuna enam kui poole sajandi hullem põud USAs on kahjustanud saaki ja ähvardab kärpida maailma laovarusid, vahendab Bloomberg.

Kõigi aegade kõrgeim hind tõstab Hiina importööride kulusid, kes on maailma suurim ostja, kuid ka USA lihatootjaid Tyson Foodsi ja Smithfields Foodsi, kes kasutavad sojaaineid ja teravilja loomatoiduna.

„Me ootame, et mingis punktis käib sojauba 20 dollaril buššelist,“ ütles Macquire Groupi analüütik Chris Gadd. „Lõuna-Ameerika saagi häving tänavu on muutnud turud väga kitsalt varustatuteks ja seda veel enne USA suve probleeme.“

Sojaubade novembrilepingu hind tõusis CBOTil 1,7 protsenti, 17,1175 dollarile buššelist.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised