23. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus arutab taas üleliigsete laovarude teemat

Valitsuse tänase nõupidamise päevakorras on ainsa punktina ülevaate andmine üleliigsete laovarudega seotud küsimustest.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder annab aru üleliigsete laovarudega seotud küsimustest seoses Euroopa Kohtu otsustega.

"Kohtu värske otsusega kaasneb palju juriidilisi ja rahalisi aspekte, mida analüüsida. Eesti edasised sammud nii käimasolevate kohtuvaidluste kui ka Euroopa suunal tegutsemise otsustame valitsuskabinetis," kommenteeris Seeder kuu aega tagasi.

Euroopa Kohus otsustas 12. juulil, et Eesti riigil ei ole õigust nõuda ettevõtetelt üleliigsete laovarude eest ELi poolt Eestile määratud trahvi, sest 2003. aasta vastava määruse sätted ei olnud 2004. aasta 1. mai seisuga Euroopa Liidu Teatajas eestikeelsena avaldatud ega Eesti siseriiklikku õigusesse üle võetud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960