30. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prantsuse veinitoodang tuleb ekstreemselt väike

Tänavu toodetakse Prantsusmaal ekstreemselt vähe veini, vahendab Bloomberg.

Venitoodang tuleb väikseim alates 1991. aastast, teatas Prantsuse põllumajandusminister Stephane Le Foll. Võrreldes mulluse 51 miljoni hektoliitriga toodab Prantsusmaa tänavu 42 miljonit hektoliitrit.

„Kvaliteet saab olema hea, seetõttu ei räägi me katastroofist,“ ütles ta.

Prantsusmaa on pakkunud Itaaliale, Hispaaniale ja Saksamaale välja idee otsustada ühiselt viinamarjakasvatuse õiguste üle.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960