1. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Märja vilja kuivatamine märksa kulukam

Pilsu talu peremees Madis Ajaots kasutab Tartu Milli kuivatusteenust ja teab, et ka nemad on tänavu märja viljaga ummikus, sest vilja on liiga palju, see on niiskem ja kuivatamine võtab rohkem aega.

Tartumaa üks suuremaid teraviljakasvatajaid Ajaots ütleb, et põllumees peaks targem olema - ei maksa liiga märga vilja viia, sest selle kuivatamisteenus maksab ju rohkem.

"Kui vähegi võimalik, tuleks näiteks katsuda vilja natuke päikese käes kuivatada," ütles Alaots. "Tegelikult on vilja kuivatamine iga-aastane probleem, kui teravilja suur maht tuleb umbes kolme nädala jooksul kuivatist läbi lasta. Kombainid on suutelised põllult rohkem vilja võtma, aga kuskile pole märga vilja panna. Mul on ka praegu kõik kärud ja katusealused vilja täis."

Väga täpne logistika peab olema, kuhu midagi panna ehk kui kusagilt saab koguse eest ära, et siis kohe uus asemele tuleks, lisab ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960