12. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA sojaoa saak langes viimase 9 aasta madalaimale

USA sojaoa kasvatajad peavad see aasta leppima viimase 9 aasta väikseima saagiga, kuna juuni ja juuli olid kõige kuumemad ja kuivemad, alates 1936. aastast ja see tegi saagiga oma töö, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Toodang kukub 71,69 miljoni tonni peale, mis on 14% väiksem kogus, kui 2011. aasta toodang. Viimati oli sojaoa saak nii väike 2003. aastal.

Sojaoa hind on tõusnud 45% käesoleval aastal, vallutades enneolematuid kõrgusi eelmisel nädalal, kuna saagi seisund langes selliselt halba olukorda, mis on võrreldav 1988. aastaga.

USAs, mis on suurim sojaoa kasvataja, on sojaoa toodang langenud kolmandat järjestikust aastat. Samas kasvab Hiina nõudlus sojapõhisele loomasöödale ja taimeõlile jõudsalt ja prognoositakse järjekordset impordi rekordit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960