Uued kvoodid lubavad rohkem kala püüda

Keskkonnaministeeriumi teatel ei vähendata uuest aastast üle aastate Eesti kalapüügivõimalusi.

Eesti kilupüük suureneb Euroopa Komisjoni otsuse kohaselt 2013. aastal 11%, 3000 tonni võrra ehk 28 634 tonnini. Läänemere avaosas võib räime püüda aga 10 131 tonni, mis on 15% rohkem kui tänavu. Liivi lahe räimepüük jääb selle aasta tasemele ehk 14 120 tonnile.

Eesti kalurid saavad järgmisel aastal püüda turska 1572 tonni. Läänemere avaosas saab lõhet püüda 2291 ja Soome lahes 1581 isendit.

"Saavutasime läbirääkimistel maksimaalse võimaliku tulemuse. Alustasime selle nimel eeltööd juba kevadel, kui kalandusvolinik meie kutsel Eestis käis ja saime koha peal talle Läänemere kalavarude olukorda tutvustada," selgitas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised