6. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScani aktsia rallib

Rakvere lihakombinaadi ja Tallegi omaniku HKScani aktsia on täna tõusnud Helsingi börsil 7,5%, makstes 3,85 eurot.

Ettevõte tegi teatavaks oma kvartalitulemused, mille kohaselt kolmanda kvartali käive kasvas aastaga kaks protsenti. Maksueelne kasum kasvas 23,1%, 6,9 mln eurole.

Rootsis pani tulemustele põntsu seal teenitud kahjum. Taanis aeglustas arengut Vinderupi tehase põleng.

Soomes kasvas käive 3,3 protsenti 205,5 mln eurole ja EBIT-marginaal paranes 2,4 protsendilt 2,7 protsendile.

Baltikumis vähenes käive 1,3 protsenti, 44,3 mln eurole. EBIT-marginaal paranes Baltikumis 7,6 protsendilt 8,1 protsendile. Efektiivsust tõstsid Talleggis lihatöötlemise renoveerimisprojekt. Sigade kasvatamisel ja Rakvere lihatootmises saavutati energiasääst, selgub presentatsioonist investoritele.

Rootsis vähenes müük 2,7 protsenti ja EBIT-marginaal vähenes 2,1 protsendilt 1,3-le. Taanis tuli HKScan välja EBIT kahjumist (-2,2 protsenti) ja viis selle 1,8 protsendisesse kasumisse. Käive kukkus Taanis 14,6 protsenti.

Poolas kasvas käive 14,5 protsenti, kuid EBIT-marginaal halvenes 4,4 protsendilt neljale protsendile.

Tulevikust rääkides kurtis ettevõte, et toorliha hindu on raske prognoosida. Ettevõte parandab kasumlikkust lastes toorainehindade tõusu edasi lõpphindadesse. Ettevõte teatas, et seoses Rootsi äri nõrga arenguga ei suuda ettevõte saavutada mullust EBIT-kasumit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960