21. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deere'i kasum teist kvartalit järjest oodatust madalam

Põllumajandustehnika tootja Deere & Co. teatel vähenes müük 2% väljaspool USA-d ja Kanadat, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Deere'i sõnul tõusis neljandas fiskaalkvartalis kasum 1,75 dollarini aktsia kohta, aasta varem oli see 1,62 dollarit aktsia kohta. Bloombergi poolt koostatud 18 prognoosi keskmine oli 1,88 dollarit.

Deere teatas, et 2013. aastal Euroopas jääb põllumajandustehnikatööstuse müük samale tasemele või 5% madalamaks, kuid Aasias peaks toimuma väikesed muutused tänu "pehmematele" majanduslikele tingimustele Indias ja Hiinas.

Finantsteenustefirma William Blair & Co. analüütiku Larry De Maria sõnul valmistavad tänased numbrid pärast USA põllumajanduse paranemist viimase kolme kuu jooksul investoritele pettumust.

Ettevõtte hinnangul suureneb firma ülemaailmne põllumajandustehnika müük 2013. aastal 4%, mis tuleneb suhteliselt kõrgetest tarbekaupade hindadest ja parematest talude sissetulekutest.

New Yorgi väärtpaberibörsil kohaliku aja järgi kell 12:15 (Eestis kell 19:15) oli Deere'i aktsia hind kukkunud 4,6%, 82,23 dollarini. Tegemist on viimase kolme kuu kauplemispäeva madalaima tasemega. Käesoleval aastal on ettevõtte aktsia hind tõusnud 6,4%.

Autor: Pollumajandus.ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960