Jaga lugu:

Rahvaloendus: Eesti sai juurde viis asustatud saart

Rahvaloenduse tulemused näitavad, et Eesti saarte elanikkond vähenes võrreldes eelmise loendusega 14%. Samas on asustatud saarte arv kasvanud viie võrra.

Statistikaameti metoodik-juhtivstatistik Anu Tõnurist kirjutab statistikablogis, et Eesti üle 1500 saarest ja laiust on enamik nii väiksed, et seal puudub püsiasustus.

"2011. aasta rahva ja eluruumide loenduse (REL2011) andmetel elab saartel püsivalt 40 715 inimest ehk 3% Eesti püsielanikest (kokku loendati 31.12.2011 seisuga Eestis 1 294 455 püsielanikku). Eelmise, aastal 2000 toimunud loenduse ajal elas saartel kokku 47 404 inimest ehk 14% enam," kirjutas Tõnurist.

Kui eelmise rahvaloenduse andmetel oli püsivalt asustatud 14 saart ja laidu (Saaremaa, Hiiumaa, Muhu, Kihnu, Kassari, Vormsi, Prangli, Ruhnu, Piirissar, Manija, Abruka, Kesselaid, Vilsandi ja Naissaar), siis REL2011 andmetel on neile lisandunud veel viis — Väike-Pakri, Osmussaar, Kõinastu, Aegna ja Mohni. Seega on viimase loenduse andmetel Eestis 19 püsielanikega saart, vahendab statistikablogi.

Kolmel suuremal saarel (Saaremaa, Hiiumaa, Muhu) elab ligi 97% Eesti saarte elanikest. Kõigi saarte elanikkond on kahe rahvaloenduse vahel vähenenud (v.a need viis saart, mis olid eelmise loenduse andmetel asustamata ja on nüüd saanud püsielanikud).

Eestis üheteistkümnes rahvaloendus toimus 31. detsembrist 2011 kuni  31. märtsini 2012. Loenduse tulemused avaldatakse 2013. aasta jooksul.

Jaga lugu:
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Enimloetud
Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789meelika@pollumajandus.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee