Eesti lõhejõgede seisund muutub järjest paremaks

EL Ühtekuuluvusfondi toel läbiviidava projekti "Vooluveekogude seisundi parandamine" raames teostati mitmeid töid Eesti peamiste lõhejõgede seisundi parandamiseks.

2012. aastal teostati töid Esna jõel, kus eemaldati kalade rändetakistused, rajati kudealad ja sillad-truubid. Piusa jõel eemaldati jõesängist paisuvared, kujundati kudealad-kärestikud, ehitati lagunenud Makõ paisu kohale maanteesild. C. R. Jakobsoni talurahvamuuseumi territooriumil rekonstrueeriti Pärnu jõe Kurgja paisu rajatis koos silla ehitusega. Erakordselt kõrge veetaseme tingimustes täiendati Õhne jõe Tõrva paisjärve möödaviik-kalapääsu konstruktsiooni.

Kalateadlaste ja harrastuspüüdjate arvates on jõgedel soodsamate rände- ja kudemistingimuste loomise tagajärjel kalade arvukus märgatavalt suurenenud. Rändevõimaluste olulist paranemist kinnitas oma esimese tööaastaga ka Loobu jõele paigaldatud Baltimaade esimene kalaloendur.

Meetme "Vooluveekogude seisundi parandamine" raames on alates 2010. aastast teostatud töid enam kui 4 miljoni euro eest ning parandatud kokku 10 Eestimaa jõe seisundit.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised