Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakondlikud nõuandekeskused asutasid oma katusorganisatsiooni

8. veebruaril kohtusid Viljandis kõigi 15 tunnustatud maakondlike nõuandekeskuste juhid põllumajandusminister Helir-Valdor Seedriga. Mitme tunni jooksul arutati nõuande tulevikku ja selle koordineerimisega seotud probleeme.

Nõuandekeskused ei ole rahul Maaelu Edendamise Sihtasutuse tööga nõuande koordineerimisel ja uute MESi-poolsete ümberkorraldustega, millest on ministrit ka kirjalikult teavitatud.

Kokkutulnud otsustasid ellu kutsuda uue katusorganisatsiooni. MTÜ Eesti Maaelu Nõuandeteenistus asutamislepingule kirjutasid alla kõigi 15 maakondliku nõuandekeskuse esindajad. Ministrile pandi ette anda MESi funktsioonid nõuande koordineerimisel üle loodavale MTÜ-le.

Helir-Valdor Seedri sõnul on nõuandesüsteemi reformimine peatatud ja ta on avatud uutele ettepanekutele ning kohtub loodud organisatsiooni juhatuse liikmetega märtsis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960