Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kihnu ümbrusest avastati sadakond salavõrku

Keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni inspektorid ja Lääne prefektuuri ametnikud avastasid 7. märtsil toimunud ühisreidi käigus Kihnu ümbrusest 106 tähistamata ja märgistamata ehk ebaseaduslikult püügile seatud nakkevõrku.

Keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni peainspektor-nõuniku Enn Keemani sõnul paiknesid võrgud Kihnu sadama ja majaka vahelisel veealal.

Ebaseaduslikult püügile seatud võrgud eemaldati püügilt, nii nagu kord sellisel puhul ette näeb ning võrkudes olnud eluskala lasti tagasi vette.  Inspektsioon võtab püügilt eemaldatud võrgud hoiule ja kui omanikud püünistele järele ei ilmu, lähevad need teatud aja pärast hävitamisele.

Salavõrgud on kalakaitses jätkuvalt probleemiks ja kontrolle selles piirkonnas jätkatakse.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960