Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lumi ohustab taas Maamessi

Tänavune hiline kevad ohustab 18.-20. aprillil Tartus toimuvat Maamessi. Messi välialad on jätkuvalt lume all ning ilmaprognoosid ei anna kindlust lume kiire sulamise suhtes. Abistamaks loodust, organiseerisid messikorraldajad lume äravedu messialalt.

„Kaks aastat tagasi oli meil umbes samalaadne olukord,“ rääkis Maamessi peakorraldaja Margus Kikkul. „Ka siis vedasime lund ära ning mess sai toimuda täies ulatuses. Kui lumi sai ära veetud, tahendas kevadpäike ja –tuul maa kiiresti,“ lisas Kikkul.

Täna alustas rasketehnika lume koristamist messikeskuse territooriumilt. Töö maht on suur, kuna sügisese laienduse tulemusena on Maamessi ekponentidele mõeldud territoorium kasvanud 50 000 ruutmeetrini. Siis ehitati lisaks ka 400 meetrit uusi teid.

Margus Kikkuli hinnangul on olukord lumega keeruline, kuid ürituse edasilükkamine ei tule kõne allagi. „Maamess toimub igal juhul sel ajal, nagu varem teatanud oleme, messiaja muutmise peale me isegi ei mõtle.“

Kahekümne esimest korda toimivale Maamessile on praeguse seisuga registreerunud 320 eksponenti kaheksast välisriigist.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960