Saaremaal Nasval asuv mahlatööstus võttis esimese Eesti mahlatootjana kasutusele pakendi, milles seni on müüdud pakiveine.
Mahlatööstuse omanik Riho Kadastik märkis
Saarte Häälele, et kui Eestis on väga levinud õunamahla hoidmine kolmeliitristes purkides, siis mujal eelistatakse just pakimahlade süsteemi.
"Paljud tahavad mahla suuremas koguses osta, aga suured klaaspurgid on tülikad," ütles mahlatootja, kelle sõnul on pakimahlal ka väga hea säilivus, sest mahl säilib pärast kasutusele võtmist veel vähemalt kuu.
Villimiseks kasutab Nasva mahlatööstus Saksamaal toodetud kolme-, viie- ja kümneliitriseid kotte ning Saaremaal tehtud karpe ja villimisseadet.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Seda, kui suur osa mahlatööstuse toodangust edaspidi pakkides müügile tuleb, Kadastik veel öelda ei osanud.
Seotud lood
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.