Autor: Indrek Kald • 24. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa firma hakkas esimesena tootma suurt pakimahla

Saaremaal Nasval asuv mahlatööstus võttis esimese Eesti mahlatootjana kasutusele pakendi, milles seni on müüdud pakiveine.

Mahlatööstuse omanik Riho Kadastik märkis Saarte Häälele, et kui Eestis on väga levinud õunamahla hoidmine kolmeliitristes purkides, siis mujal eelistatakse just pakimahlade süsteemi.

"Paljud tahavad mahla suuremas koguses osta, aga suured klaaspurgid on tülikad," ütles mahlatootja, kelle sõnul on pakimahlal ka väga hea säilivus, sest mahl säilib pärast kasutusele võtmist veel vähemalt kuu.

Villimiseks kasutab Nasva mahlatööstus Saksamaal toodetud kolme-, viie- ja kümneliitriseid kotte ning Saaremaal tehtud karpe ja villimisseadet.

Seda, kui suur osa mahlatööstuse toodangust edaspidi pakkides müügile tuleb, Kadastik veel öelda ei osanud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960