• 24.06.13, 13:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Saaremaa firma hakkas esimesena tootma suurt pakimahla

Saaremaal Nasval asuv mahlatööstus võttis esimese Eesti mahlatootjana kasutusele pakendi, milles seni on müüdud pakiveine.
Mahlatööstuse omanik Riho Kadastik märkis Saarte Häälele, et kui Eestis on väga levinud õunamahla hoidmine kolmeliitristes purkides, siis mujal eelistatakse just pakimahlade süsteemi.
"Paljud tahavad mahla suuremas koguses osta, aga suured klaaspurgid on tülikad," ütles mahlatootja, kelle sõnul on pakimahlal ka väga hea säilivus, sest mahl säilib pärast kasutusele võtmist veel vähemalt kuu.
Villimiseks kasutab Nasva mahlatööstus Saksamaal toodetud kolme-, viie- ja kümneliitriseid kotte ning Saaremaal tehtud karpe ja villimisseadet.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Seda, kui suur osa mahlatööstuse toodangust edaspidi pakkides müügile tuleb, Kadastik veel öelda ei osanud.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele