Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norras käib võitlus kalasöödatootja pärast

Norra valitsus tõstis osalust kalasöödatootjas Cermaq 43,5 protsendilt 53,8 protsendile, vahendab Bloomberg.

Norra kaubandus- ja tööstusministeerium teatas, et nad püüavad aktsiaid juurde osta.

Valitsus ostis 9,46 miljonit aktsiat hinnaga 108 Norra krooni tükist. Sama hinnaga püütakse täna osta veel 5 miljonit aktsiat.

Cermaq kasvatab nii kala kui toodab kalasööta. Ettevõte on saanud rivaalitseva ülevõtmispakkumise maailma suurimalt lõhekasvatajalt Marine Harvestilt. Bain Capital ja Altor Equity Partners tegid 6,2 miljardi Norra kroonise pakkumise Cermaqi Ewos üksuse ostuks.

Täna tõusis aktsia hind Oslo börsil 2%, 104,50 Norra kroonile.

Marine Harvesti aktsia hind tõusis samas 2,2%, 5,865 Norra kroonile.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960