Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti parimaks taluks pürgib üheksateist eripalgelist talu

Eestimaa Talupidajate Keskliit (ETKL) annab juba kahekümne esimest korda välja austava tiitli „Eesti parim talu“. Erinevate põllumajanduse ja maaeluga seotud organisatsioonide poolt on tänavu konkursile esitatud rekordiline arv kandidaate, kokku üheksateist talu.

Parim selgub kolmes kategoorias – traditsioonilised tootmistalud, alternatiivse tootmissuunaga talud ja noortalunikud. Tänavused nominendid esindavad erinevaid tegevussuundi tavapärasemast teravilja- ja piimakarjakasvatusest kuni elamusmatkade ja sepatööni. Osalejate hulgas on neid, kes alustanud esimeste talude seas üle kahekümne aasta tagasi ja veel üsna noori tegijaid, samuti nii tava- kui mahetootjaid.

Žürii, kus lisaks ETKL-i esindajatele osalevad taime- ja loomakasvatusspetsialistid, Maalehe ja Põllumajandusministeeriumi esindajad, on juba tööd alustanud ja mulje esimestest külaskäikudest suurepärane. Kõik kandideerivad talud loodetakse läbi käia kümnekonna päeva jooksul, et kuulutada võitjad välja Eesti Talupäevadel 27. juulil Jänedal.

Eesti parim talu 2013 nominendid on (tähestikulises järjekorras):

Germani talu - Villu Geherman

Kuke Turismitalu - Jüri ja Anti Lakspere

Kuusiku talu - Elmar ja Jane Mättik

Lahkaja talu - Vello Brett

Maage talu - Uudo Mesi ja Maile Jaansoo

Madise talu - Rein ja Eve Haggi

Mooratsi OÜ - Mehis Visnapuu

Mäe talu - Valdo ja Merike Raidma

Mällona Mõis - Heilo Altin ja Merle Miliste

Piiri talu - Aado ja Anne Mägisoo

Pilpa talu - Meelis ja Margit Ert

Punda talu - Uno Teemägi

Ranso talu - Jaanus ja Heli-Velly Sall

Rätsepa talu - Ants ja Larissa Aaman

Sepa talu - Peeter Reemann ja Ülle Luik

Taivo Koka talu - Selgur ja Karin Sepp

Vanavardi talu - Kadri Elken

Vilja talu - Toomas Osijärv ja Anne Must

Väljatoa talu -  Dan ja Annika Vilibert

 

Lisainfo: Kaul Nurm, [email protected], tel. 5664 7800,  Leho Verk, [email protected], tel. 502 9571.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960