Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus otsustas eraldada PRIA-le raha käibemaksu tasumise katteks

Valitsus otsustas tänasel istungil eraldada valitsuse reservidest 1, 2 miljonit eurot põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametile (PRIA) toiduabi meetme rakendamisega seotud käibemaksu tasumise kohustuse katteks.

Valitsus otsustas, et pool eraldatavast summast ehk ligikaudu 600 tuhat eurot tagastatakse valitsuse reservi põllumajandusministeeriumi eelarve arvelt 2013. aasta riigieelarve seaduse muutmise käigus.

 

PRIA-l ei ole tulenevalt käibemaksuseadusest õigus toiduabina üleantavate kaupade soetamisel nende sisendkäibemaksu maha arvata ning toiduabina üleandmist ei tuleks käsitleda käibena ega toiduabina üleantavaid kaupu käibemaksuga maksustada. Eelnevast tulenevalt oli PRIA kohustatud korrigeerima käibemaksuarvestust, millega tekkis käibemaksu tagasimaksmise kohustus maksu – ja tolliametile.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960