Valitsus otsustas eraldada PRIA-le raha käibemaksu tasumise katteks

Valitsus otsustas tänasel istungil eraldada valitsuse reservidest 1, 2 miljonit eurot põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametile (PRIA) toiduabi meetme rakendamisega seotud käibemaksu tasumise kohustuse katteks.

Valitsus otsustas, et pool eraldatavast summast ehk ligikaudu 600 tuhat eurot tagastatakse valitsuse reservi põllumajandusministeeriumi eelarve arvelt 2013. aasta riigieelarve seaduse muutmise käigus.

 

PRIA-l ei ole tulenevalt käibemaksuseadusest õigus toiduabina üleantavate kaupade soetamisel nende sisendkäibemaksu maha arvata ning toiduabina üleandmist ei tuleks käsitleda käibena ega toiduabina üleantavaid kaupu käibemaksuga maksustada. Eelnevast tulenevalt oli PRIA kohustatud korrigeerima käibemaksuarvestust, millega tekkis käibemaksu tagasimaksmise kohustus maksu – ja tolliametile.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

LAANEKURU OÜ otsib sihikindlat TEGEVJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. aprill 2019

Uudised