Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta Põllumehe konverentsil vaetakse põllumajanduspoliitika rakendamist

Täna, 22. oktoobril, toimub Riigikogu konverentsisaalis rahvusvaheline konverents „Aasta Põllumees 2013“. Konverentsil vaetakse Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika rakendamise võimalusi aastatel 2014-2020.

„Reformitud põllumajanduspoliitika meetmete rakendamisel on muutunud kriitilise tähtsusega küsimuseks, kuidas tagada põllumeeste kui toidutootjate konkurentsivõime ja elujõulisus alates järgmisest aastast. Oleme mures, et aktiivsete toidutootjate toetused tõotavad uuel perioodil väheneda vaatamata sellele, et Eesti põllumajandustoetuste tase jääb ka uuel perioodil Euroopa Liidu kõige madalamaks,“ selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Aasta Põllumehe konkursile esitatud 18 nominenti esindavad erineva suurusega ettevõtteid eri valdkondadest ja peegeldavad hästi Eesti põllumajanduse mitmekesisust. „Konkursil osalejad on edasipüüdlikud ja edukad ettevõtjad, kes korraldavad oma tegevust eelkõige turule ja tarbijatele mõeldes, kuid ka nende põllumajandusettevõtete arenguperspektiivid sõltuvad tarkadest valikutest põllumajanduspoliitika meetmete rakendamisel,“ lisas Sõrmus.

Konverentsil esinevad ja jagavad oma kogemusi Rootsi Põllumeeste Liidu president Helena Jonsson, Soome Põllumeeste Liidu Brüsseli esinduse juht Simo Tiainen, Paulo Gouveia Euroopa põllumeeste ja ühistute katusorganisatsioonist Copa-Cogeca, Michael Pielke Euroopa Komisjoni põllumajanduse ja maaelu peadirektoraadist ja OECD kaubandus- ja põllumajanduspoliitika osakonna juht Frank van Tongeren. Sõna saavad ka Riigikogu maaelukomisjoni esimees Kalvi Kõva, põllumajandusministeeriumi kantsler Ants Noot, Aasta Põllumees 2012 Raivo Külasepp ja Nordea Liisingu juht Silver Kuus.

Konverentsi lõpus ca kell 14.30 kuulutatakse välja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ja Maalehe konkursi Aasta Põllumees 2013 võitja, kellele president Toomas Hendrik Ilves annab üle ajaloolise Külvaja kuju.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960