Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaelukomisjon arutab Berliinis Eesti maaelu ja põllumajanduse tutvustamise võimalusi

Riigikogu maaelukomisjon on kavandanud Berliinis toimuva maailma suurima põllumajandus- ja toidumessi Grüne Woche raames rida kohtumisi, mis on seotud koostöö arendamisega põllumajanduse ja maaelu vallas. Eesti on selle maineka rahvusvahelise messi partnerriik käesoleval aastal.

Maaelukomisjoni esimees Kalvi Kõva märkis, et messil ning selle raames toimuval ülemaailmsel toidu- ja põllumajanduse foorumil on esindatud riikide parlamentide põllumajandus- ja maaelukomisjonide esindajad, toiduainetööstuse ja põllumeeste liitude kõrged esindajad ning meedia esindajad. „See annab meile hea võimaluse astuda samme Eesti põllumajandustoodete ja toiduainete ekspordi kasvatamiseks, samuti Eesti kui turismisihtkoha tutvustamiseks. Messil toimuvatel kohtumistel erinevate riikide parlamentide ja organisatsioonide esindajatega oleme seadnud endale eesmärgi tutvustada mitmekülgselt ühelt poolt nii eesti toitu kui ka meie turismiga seotud võimalusi, aga ka edusamme e-riigi rakendamisel.“ ütles Kõva. Ta toonitas, et mess annab eelkõige laialdase võimaluse tutvustada Eesti põllumajanduse ja toiduainetööstuse toodangut rahvusvahelisel areenil. „Samuti soovime meie partneritega teiste riikide parlamentidest arutleda põllumajandus- ja maaelupoliitika tuleviku teemadel,“ lisas Kõva. Plaanis on külastada Saksa parlamenti ning kohtuda Bundestagi toidu-, põllumajandus- ja tarbijakaitsekomisjoniga.

Partnerriigina korraldab Eesti messi avatseremoonia enam kui 4000-le pealtvaatajale ja sellele järgneva vastuvõtu. Grüne Woche messi korraldatakse alates 1926. aastast. Käesoleval aastal on see järjekorras 79. Messil osaleb ligi 70 riiki. Eesti oli messil oma väljapanekuga esmakordselt 1993. aastal. Sellel aastal hoolitseb Eesti stendi kujunduse ja korralduse eest põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoda.

Maaelukomisjoni delegatsioon on Berliinis 16. – 19. jaanuarini.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960