Autor: Indrek Kald • 15. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vjatšeslav Leedo ehitab lihaveistele Eesti suurima lauda

Saaremaa ettevõtja Vjatšeslav Leedo firmasid koondav Tuule Grupp ehitab Audlasse Eesti suurimat, 600-kohalist lihaveiste nuumlauta.

Oktoobris alanud ehitustööd peaksid lõppema selle aasta suvel ning laut saab sügisel karjamaadelt tulevatele loomadele talvekorteriks, ütles Leedo Saarte Häälele.

Praegu on Tuule Grupi loomakasvatusettevõtteis kümnekonnas laudas 3500 lihaveist, kuid eesmärk on loomade arvu suurendada. "Audla lauda ehitus on üks samm meie kavas viia karja arvukus 5000 loomani ja ehitada 3–4 uut lauta," märkis Leedo.

Laimjala valda Audlasse rajatava lauda ehitustöid finantseerib Swedbank, ehituse peatöövõtja on Leedo suurosalusega AS Saare Erek.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960