Parim tudengite ressursisäästuidee saab 10 tuhat eurot

SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) korraldatava energia-ja ressursisäästukonkursi Negavatt þürii valis välja 8 ideed, mis jätkavad võistlemist 10 000 eurose peavõidu nimel. Lisaks neile valib rahvas avalikul hääletusel veel 2 ideed, mis samuti jätkavad võistlemist. Kokku saavad konkursi teises voorus oma ideid edasi arendada 10 projektimeeskonda.

Kõige enam - kolm ideed sai otse þürii häältega edasi TTÜ Virumaa Kolledþist. Lisaks jätkavad teises voorus negavattide kogumist kahe ideega Eesti Maaülikool ning ühe ideega nii Tartu Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool kui ka Tallinna Ülikool. Enim on edasipääsenud ideede hulgas soojus- ja elektrienergia säästuga seotud algatusi. Aga ka toidu, transpordi ja jäätmetega seotud projekte.

Kõigi teise vooru jõudnud projektidega saab tutvuda www.negavatt.ee .

Kuus projektiideed, mis said þüriilt veidi vähem hääli, saavad võimaluse kandideerida kahele vakantsele kohale teises voorus. Hääletada saab KIKi Facebooki lehel kuni 9. veebruarini.

Teises voorus ootab tudengeid ees koostöös mentorite ja partneritega ideede edasiarendamine ning vajadusel täiendavate partnerite leidmine. Nelja kuu jooksul arendatakse parimatest ideealgatustest välja korralikud elluviidavad projektid. Võitjad selguvad 15. aprilliks 2014.

Energia ja ressursisäästukonkursile Negavatt laekus kümnest ülikoolist 40 ideed, mis jaotusid viie valdkonna vahel: soojus- ja elektrienergia, toit, transport ning ressursid laiemalt. Konkursi auhinnafond on 45 000 eurot ning seda rahastatakse KIKi keskkonnaprogrammist.

Konkursi eesmärk on tõsta energia- ja ressursialast teadlikkust ning innustada tudengeid välja pakkuma lahendusi, mis aitavad ülikoolides ressursse säästa. Ideeks võib olla nii toode, teenus, tehnoloogiline lahendus, meetod kui ka kampaania, mis muudab mõtteviisi ja seeläbi ka käitumist. Eesmärk, et ideedest sündinud projektide rakendamisel hakkavad inimesed säästma enam energiat ja ressursse.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised