Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased ostavad Tartu Milli välja

Eesti jahutootmisliidri Tartu Milli senised poole osaluse omanikud Uuno Lausing ja Romet Puhk ostavad ka ülejäänud pool firmat kauaaegsetelt Saksa äripartneritelt välja, omandades selle tehinguga kogu turuliidrist ettevõtte.

Konkurentsiameti teate kohaselt omandab AS Tiigi Keskus ASi Tartu Mill. Kui kellegi vastuväiteid pole, toimub tehing lähinädalate jooksul. Tiigi Keskuse taga on jahutehasega juba ammu seotud mehed - Tartu Milli kauaaegne juhataja Uuno Lausing ning nõukogu liige Romet Puhk. Seni on kuulunud Tiigi Keskusele 50 protsenti Tartu Milli osalusest ning teine 50 protsenti Saksa ettevõttele Saalemühle Alsleben GMBH, keda esindavad Franz Werner Gutting ja Karl Michael Gutting.

Kahepoolne huvi. Tartu Milli juhataja Uuno Lausing jääb tehingut kommenteerides napisõnaliseks, soovimata sündmustest ette tõtata, sest tehing pole konkurentsiametilt veel kinnitust saanud ning nädala jooksul on soovijatel võimalik vastuväiteid esitada. Ta nendib, et tehinguhuvi oli kahepoolne - eestlased näitasid initsiatiivi ostuks ning sakslased soovisid müüa. "Saalemühle Alslebeniga on meil olnud tõesti pikaajaline, tulemusrikas ja meeldiv koostöö," sõnas Lausing.

Tartu Veski asutati aastal 2000, alles aastal 2010 võttis ettevõte omale rahvusvahelisema nime Tartu Mill. Algusest peale on veski omanikeringis olnud lisaks Lausingule ja Puhkile ka sakslased. Vahepeal lisaks ka teine Saksa firma - Braun Werwaltungs- und Beteiligungsgesellschaft, kuid 2005. aasta sügisest on omanikeks vaid kaks firmat - Lausing ja Puhk algselt OÜ Veskimehed ning hiljem ASi Tiigi Keskus alt ja Saksa firmana Saalemühle Alsleben.

Artiklit loe täismahust tänasest Äripäeva paberlehest või veebist

.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960