Autor: Romet Kreek • 8. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia Foods müüs 10 miljoni eest kalakaupa

Premia Foods müüs esimeses kvartalis mullusest 22,1% enam kala ja kalatooteid, teatas ettevõte börsile.

Kala ja kalasaadusi müüdi 10,1 mln euro eest. Käibe kasvult olid teisel kohal muud kaubad, mille müük kasvas 18,2%, 0,7 mln eurole. Külmutatud toodete müük kasvas 4%, 6,1 mln eurole. Jäätise müük kasvas aastaga 0,8%, 3,6 mln eurole. Kokku kasvas müük 12%, 20,5 mln eurole.

Jäätisesegemndi müügile avaldas mõju Vene rubla nõrgenemine euro suhtes. Kui kursi kõikumised elimineerida, siis kasvas jäätise käive 1. kvartalis 0,2 miljoni euro ehk 7,0% võrra. Suurim rahaline kasv tuli Eestist, kus käive kasvas 0,2 miljoni euro ehk 11,8% võrra.

Suurima rahalise panuse külmutatud toodete käibe kasvu andis Läti, kus käive kasvas 0,4 miljoni euro võrra. Kala ja kalatoodetes tuli kasv peamiselt Soome jaeturult ning külm- ja kuumsuitsu tootegrupist.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751