Autor: Rainer Saad • 14. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põud ähvardab Aasia üht lemmikpõllusaaki

Kuivad ilmad Aasia idaosas on vähendanud teesaaki ning analüütikute sõnul võib see kaasa tuua teehinna tõusu.

Maailma suuruselt teine tee-eksportija Sri Lanka aasta esimese kolme kuu toodang on olnud 50% väiksem kui mullu samal ajal. "Sri Lanka on 300 miljoni tonniga maailmas suuruselt teine tee eksportija," ütles Standard Charteredi analüütik Nirgunan Tiruchelvam CNBC-le. "Eelmisel aastal langesid tee hinnad 40%. On mõeldav, et selles kontekstis hakkavad hinnad tõusma."

Ka Malaisia teetootjaid on mõjutamas põud. Veebruaris langes toodang võrreldes möödunud aastaga 50 protsenti.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751