Autor: Romet Kreek • 23. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kemira tulemus lõi analüütikud pahviks

Keemiatööstusettevõtte Kemira puhaskasum ületas suurelt analüütikute ootuseid.

Ettevõte I kvartali puhaskasumiks kujunes 41,9 mln eurot. Bloombergi poolt küsitletud analüütikud ootasid vaid 26,2 miljoni eurost puhaskasumit.

Seevastu käive jäi analüütikute ootustele alla. Analüütikud lootsid 557,6 mln eurost käivet, kuid ettevõte teatas vaid 529,9 mln eurosest käibest.

Ettevõte säilitas käesoleva aasta eesmärgid, milleks on ilma valuutakursside kõikumisteta ja üksuste ostu-müügita 2013. aastast suurem käive. Sama kehtib ka kulumieelse kasumi (EBIDTA) kohta.

Aktsia on saanud 5 ostusoovitust, 7 hoia-soovitust ja 2 müügisoovitust. Aktsia hinnasiht on 11,85 eurot. Eile tõusis aktsia hind Helsingi börsil 1,7 protsenti 10,70 eurole. Aastaga on aktsia hind tõusnud 1,1%. Aktsia hinna ja kasumi suhe on 191,6 ja dividenditootlus 4,95%.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960