Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 20. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunda Nordic Tsemendi keskkonnapäev keskendub lendtolmu kasutamisele põllumajanduses

AS Kunda Nordic Tsement korraldab kolmapäeval, 21. mail keskkonnapäeva, kus  tsemendi tootmisega kaasnevate teemade käsitlemisele lisaks keskendutakse seekord tsemendi lendtolmu kasutamisele põllumajanduses. 

AS-i Kunda Nordic Tsement olevikust ja tulevikust annab ülevaate tegevdirektor Meelis Einstein. Ettevõtte keskkonnaalaseid tegevusi tutvustab keskkonnajuht Kalle Kikas. Kunda sadama direktor Aleksander Nikolajev tutvustab sadama arenguperspektiive. Eesti Keskkonnauuringute Keskuse juhatuse esimees Margus Kört tutvustab välisõhu jälgimise ajalugu ja kogemusi ettevõttes.

Keskkonnapäeva teises pooles arutletakse tsemendi lendtolmu kasutamise teemadel.

Eesti Taimekasvatuse Instituudi vanemteadur Valli Loide esineb ettekandega – Tsemendi lendtolmu kasust ja kahjust põllumajandusele ning keskkonnale.

Eesti Betooniühingu auliikme Aadu Kana juhtimisel arutletakse paneeldiskussioonis edasi teemal „Tsemenditolm – kas ohtlik jääde või väga hea mullaparandusaine?”

Paneeldiskussioonis osalevad:

- Valli Loide, Eesti Taimekasvatuse Instituudi vanemteadur;

- Peeter Eek, Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja;

- Tarvo Järve, Põllumajandusministeeriumi Taimekaitse büroo peaspetsialist;

- Olav Kreen, Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu liige;

- Kalle Kikas, AS Kunda Nordic Tsement keskkonnajuht.

AS-i Kunda Nordic Tsement 27. keskkonnapäev algab Kunda linna klubis kolmapäeval, 21. mail kell 10.00.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960