Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Maaülikoolis on kõrgeim konkurss toiduainete tehnoloogia õppekavale

Eesti Maaülikooli bakalaureuse-, ehitusinseneri-, loomaarsti- ja rakenduskõrgharidusõppesse ning magistriõppesse on praeguseks esitatud kokku 2117 avaldust. Sisseastumisperioodi esimese viie päeva järel on konkursi poolest populaarseim toiduainete tehnoloogia õppekava, millele soovib õppima asuda 146 inimest.

Konkurss toiduainete tehnoloogia õppekaval on praeguse seisuga 5,76 inimest kohale. Kõige arvukamalt on aga avaldatud soovi õppida maamajandusliku ettevõtluse ja finantsjuhtimise õppekaval – tervelt 301 inimest, ning kus konkurss on 5,28 inimest kohale.

Noorte valikute esiviisikusse kuuluvad lisaks sel aastal keskkonnakaitse (konkurss 4,85), loodusturism (4,65) ja veterinaarmeditsiin (3,87). „Sisseastumisperiood Eesti Maaülikoolis kestab veel ühe nädala - 8. juulini, mistõttu konkurss võib ainult suureneda, õppekavade pingerida aga muutuda,“ kommenteeris Eesti Maaülikooli vastuvõtu peaspetsialist Eda Aitsen. "Eelmistel aastatel niigi väga populaarsele toiduainete tehnoloogia õppekavale võib sel aastal oodata varasemast veelgi suuremat konkurssi, kuna see on üks nutika spetsialiseerumise õppekavadest, millel õppijad saavad taotleda erialastipendiumi," lisas Aitsen. Teisteks nutika spetsialiseerumise õppekavadeks Eesti Maaülikoolis on loomakasvatus ja kalakasvatus ning tehnotroonika, magistriastmes aga liha- ja piimatehnoloogia ning põllumajandussaaduste tootmine ja turustamine.

Bakalaureuse- ja magistriõppesse võetakse maaülikoolis dokumente vastu kuni 8. juulini. Kokku võetakse õppima 1244 uut üliõpilast.

Rohkem infot leiad SIIT.

 

.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960