Eesti võib minna Euroopa Komisjoni vastu kohtusse

Põllumajandusministeerium tegi valitsusele ettepaneku vaidlustada Euroopa Kohtus Euroopa Komisjoni otsus peatada Eestile Euroopa Kalandusfondist tehtud väljamaksed ligi 425 000 euro ulatuses, kirjutab Postimees.

Lõpliku otsuse, kas kohtusse minnakse või mitte, teeb valitsus neljapäevasel istungil, kuid välisminister Urmas Paeti sõnul on seda asjaosaliste vahel pikalt arutatud ja tõenäoliselt tuleb Eestil ikkagi kohtutee jalge alla võtta.

Vaidlus Eesti ja Euroopa Komisjoni vahel käib selle üle, kuidas tõlgendada Euroopa Kalandusfondi alusmäärusi. Fondi toel on alates 2007. aastast olemasolevaid kalalaevu oluliselt moderniseeritud ning seda ministeeriumi hinnangul määruse järgi.

2014. aasta mai lõpu seisuga on kalandusfondist määratud toetust 34 Eesti traallaeva moderniseerimiseks. Kokku oli eelmisel eelarveperioodil kalandusfondi toetustena ette nähtud ligi 112,8 miljonit eurot, millest ligi 30 miljonit tuli Eesti riigieelarvest.

Loe pikemalt Postimehest.

 

Jaga lugu:
Seotud lood

Põllumajandus.ee suurtoetajad:

PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Põllumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150