Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vahetub Keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regiooni juht

Praegune Keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regiooni juhataja Rainis Uiga asub alates 1. augustist koordineerima Keskkonnaameti kvaliteedi- ja keskkonnajuhtimissüsteemi. Jõgeva-Tartu regioonijuhi ülesannetesse asub Viru regiooni juhataja Jaak Jürgenson, kes alates 1. augustist juhib nii Viru kui Jõgeva-Tartu regiooni.

Keskkonnaameti peadirektor Andres Onemari sõnul on kvaliteedi- ja keskkonnajuhi ametikoht vajalik selleks, et kõik, kes Keskkonnaametilt teenust või lihtsalt informatsiooni vajavad, saaksid selle võimalikult vähese vaeva ja hea kvaliteediga. „Seni on seda tegevust korraldanud erinevad ametnikud oma põhitöö kõrvalt ja pakutava teenuste kvaliteet pole kasvanud oodatud tempos. Rainis on nii teenuste arendamise, keskkonnajuhtimise kui ka kvaliteedijuhtimise projektides olnud üks aktiivsemaid osalejaid, olles ka mitmete projektide eestvedaja. Ta on selles valdkonnas ennast arendanud ja end senises töös tõestanud. Regiooni on Rainis hästi juhtinud ja kujundanud seal tugeva meeskonna. Praegu võtab naaberregiooni juhtimise üle Jaak Jürgenson, kes on valdkonnas väga pikaajalise kogemusega ja oskab meeskonda tõhusalt juhtida,“ sõnas Andres Onemar.

Jaak Jürgenson on Keskkonnaameti Viru regiooni juhtinud alates 2009. aastast. Enne Keskkonnaametisse tööle asumist oli Jürgenson pikaaegne Viru Keemia Grupi keskkonna- ja tehnikaosakonna juhataja. Enne seda töötas Jürgenson Lääne-Virumaa Maavalitsuse keskkonnaosakonna juhataja ja keskkonnateenistuse juhatajana. Hariduselt on Jaak Jürgenson geoloog.

Rainis Uiga lõpetas 2003. aastal Eesti Põllumajandusülikooli magistriõppe metsakorralduse erialal.  2000. aastal asus Rainis Uiga tööle RMK Laiuse metskonna abimetsaülemana ning kuulus RMK keskkonnaaudiitorite meeskonda. 2004. aasta lõpus asus Uiga juhtima Jõgevamaa keskkonnateenistust.  Alates Keskkonnaameti loomisest 2005 on Rainis Uiga juhtinud Jõgeva-Tartu regiooni. Rainis Uiga asub Keskkonnaameti kvaliteedi- ja keskkonnajuhi ametikohale 1. augustist 2014. Keskkonna- ja kvaliteedijuhina on tema ülesandeks Keskkonnaameti kvaliteedi- kui keskkonnajuhtimissüsteemi koordineerimine ja parendamine, samuti klienditeeninduse arendamine ja Keskkonnaameti kliendinõukoja tegevuse juhtimine. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960