Autor: Ave Lepik • 8. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa impordikeeld mõjutab Põhjamaade piimatootjaid

Eile teatas oma toodete väljaveo peatamisest Soome Valio. Samas märkis ettevõte ametlikus teadaandes, et vaatab üle oma tootmisüksuse Venemaal.

Valio peadirektori Pekka Laaksoneni sõnul puudutab impordikeeld tooteid, mis valmivad nende Soome tehases, samas ei käi see Valio Venemaa tehaste kohta. "Meie tootmine Venemaal jätkub edasi. Valmistame Moskva oblastis mitte ainult piimatooteid, vaid ka mahlu, kisselle, vett jm."

Laaksonen ütles, et Valio vaatab hoolega üle oma võimsused Venemaal ja võimalusel laiendab sealset tootmist.

Taani-Rootsi piimatootja Arla Foods peatas oma toodete impordi Venemaale, teatas ettevõte. Samas ei nimeta ettevõte potsentsiaalse kahju suurust.

Arla Foods toodab Arla-nimelist juustu, Apetina pehmeid juuste, samuti on nende nimistus juustusordid Arla Natura, Castello, või Lurpak jm tooted.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960