Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. september 2014

Padar kohtus Moldova suursaadikuga

Põllumajandusminister Ivari Padar kohtus esmaspäeva, 15. septembri pärastlõunal Moldova suursaadiku Hr Victor Guzuniga, kellega arutati Eesti ja Moldova võimalusi leida ühiselt lahendusi keerulisele olukorrale seoses Venemaa embargoga.

„Venemaa embargost tulenev olukord võiks avada uusi võimalusi Eesti ja Moldova põllumajanduskaubandusele,“ ütles põllumajandusminister Ivari Padar. „Vastastikuse kaubavahetuse edendamisel Eesti ja Moldova vahel võiks olla potentsiaali, kuna meie põllumajandussaaduste ekspordiartiklid on erinevad.“ 

Moldova suursaadik Victor Guzun esitas Moldova põllumajandusministri nimel Ivari Padarile kutse tulla koos äridelegatsiooniga visiidile Chišinausse.

Venemaa teatas augustis embargost looma- ja sealihale, puu- ja köögiviljadele, linnulihale, kaladele, juustule, piimale ja piimatoodetele Euroopa Liidust, USAst, Austraaliast, Kanadast ja Norrast. Moldova kannatab Euroopa Liiduga integratsiooni tõttu juba mitu aastat Vene sanktsioonide all. 

 

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150