Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 30. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FoodFestil parimad koolikokad taas EPKK köögiviljastendil

30. oktoobrist kuni 1. novembrini toimub Eesti Näituste messikeskuses tänavune toidupidu FoodFest 2014. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda on messil esindatud kahe stendiga. 

Meie puu- ja köögivilja tutvustaval stendil nr 203 on stendiköögis parimad koolikokad valmistamas näidismenüüd koolisööklatele. Täna kell 14 keedavad ja küpsetavad 2011. aastal parimaks koolisööklaks tunnistatud Vääna Mõisakooli kokad Jaanika Rist ja Katrin Noodapera. Homme kell 14 on seal ametis 2012. aastal parimaks koolisööklaks tunnistatud Tabasalu Gümnaasiumi kokad Liidia Maikina ja Merle Indemitte ning laupäeval samal ajal valmistavad näidiskoolilõunat 2013. aastal koolisööklate võistluse võitnud Tallinna Laagna Gümnaasiumi kokad Niina Fedotova ja Ene Albert. Köögiviljastendil jagatakse ka erinevaid trükiseid, mis tutvustavad koolisööklate menüüd ja retseptivalikut koolilõunateks. Stendil korraldatakse ka viktoriin, kus saab testida oma teadmisi köögiviljade kasulike omaduste  kohta ja keerutatakse loosiratast ning kui õnn naeratab, saab ka toredaid auhindu. Toitumisteadlaste soovitusel peaks meie igapäevane menüü sisaldama kindlasti vähemalt viis portsjonit erinevaid puu- ja köögivilju. Üks portsjon on umbes 100 grammi ehk peotäis puu- ja köögivilju ning marju või klaasitäis mahla. Sellest soovitusest lähtuvalt valmivad ka kokkade näidismenüüd. Põllumajandus-Kaubanduskoja puu- ja köögiviljastend  on üks osa Euroopa Liidu, Põllumajandusministeeriumi ja EPKK poolt rahastatavast kolmeaastasest puu- ja köögivilja tarbimise edendamise programmist.

Põllumajandus-Kaubanduskoja korraldataval tootjate ühisstendil nr 106 tutvustavad oma tooteid Kadarbiku Köögivili, Karja Pagariäri, Moosivabrik, Lõuna Pagarid, Seilari, Sir Melvin, Tamme aiandustalu ja Tervix.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960