Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõuandetoetuse taotlusi laekus eelarvest rohkem

Kuigi veel novembri kolmanda nädalaseisuga oli nõuandetoetuse taotlusi esitatud nii vähe, et meetme eelarve tundus jäävat täies mahus kasutamata, laekus neid taotlusperioodi viimastel päevadel nii palju, et vastuvõtt tuli 28. novembril lõpetada ja eelarvest kõigile ei jätku.

MAK meetme 1.3.1 nõuandetoetuse taotlusi võttis PRIA vastu 3.märtsist alates.  Vastuvõtt kestab määruse järgselt kas 30. novembrini või on PRIAl õigus lõpetada taotluste vastuvõtt siis, kui neid on esitatud 90% ulatuses meetme eelarvest.

Meetme eelarve on 0,5 mln eurot. Kokku laekus PRIAle tänavu 633 taotlust, neist 131 viimasel töönädalal ja 71 kahel viimasel päeval. 28.nov ennelõunal oli PRIA sunnitud vastuvõtu lõpetama, sest taotletud summa ligines juba eelarve omale. Kui kõik taotlused ka posti teel kohale jõudsid ja sisestatud said, selgus, et taotletud on 23 529 eurot eelarvest rohkem.

Konsulteerinud Põllumajandusministeeriumiga, hakkab PRIA nüüd koostama  28.novembril saabunud või postitatud taotluste paremusjärjestust. Hindamisel lähtutakse sellest, milliseid teisi toetusi on nõuandetoetuse soovija saanud – mida rohkemaid muid toetusi ta sai, seda rohkem kogub tema taotlus punkte.

Nõuandetoetused määratakse ja makstakse välja 50 tööpäeva jooksul korrektse taotluse laekumisest arvates.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960