Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 6. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hans H. Luik: Põllumajandus.ee napsab Maalehe raha

Aastalõpu intervjuu Äripäeva peadirektor Igor Rõtoviga tegi konkurent, Maalehe omanik Hans H. Luik, kes tõdes, et põllumajandus.ee portaal napsab Maalehe reklaamiraha.

Järgneb lühendatud väljavõte intervjuust.

Hans H. Luik: Värskelt hakkasite näiteks oma portaaliga Põllumajandus napsama: Niisugused need meie tegevused on. Mõni asi, nagu äriraamatud, on õige väike. Nende kasum aga pole kunagi alla 20% langenud. Tarbijaturule on ainsana mõeldud ajakiri Sensa. Selle trend on praegu ülespoole.: Kas vastab tõele, et käisite ka Buduaari ukse: Pigem nemad käisid siin ja mitmel pool end: Rumalusi ka teete?: Rumalus oli see, et kui need Tartu poisid oma autoportaali Auto24 müüsid, siis meie pakkusime 50 miljonit krooni. Õige hind oleks olnud 100 miljonit. Sajandivahetusel jälgisime norrakate kuulutusportaale ja oleksime pidanud erakuulutuste portaali avama. Kõik võimalused olid olemas...

Maalehe reklaamiraha. Teie ajakirjad Imeline Teadus ja Imeline Ajalugu on suurima müügiarvuga. Lisaks on Äripäeval vist riigi kõige agressiivsem müügiorganisatsioon. Te muudkui helistate ja pakute mingeid konverentse, õpperaamatuid, tellimusi... Telefonifirmade telemarketing vist ainsana suudab teiega võistelda. Ja omaenda Äripäeva kirjastuste edetabelis oletegi number üks. Kõige suurema kasumiga – tänavu 1,4 miljonit.Aga siitsamast majast 1993 lahkunud Gunnar Kobin juhib ikkagi Ekspress Grupis käivet, mis on Äripäevast kordi suurem, sest meil on “luba” teha äri välismaal, Äripäev aga on Eesti firma ja punkt. Õnneks. Kuidas te ikkagi ärireklaami turu nii puhtalt endaleolete rebinud? Pärnu Konverentside ostuga näiteks tõmbasite konverentsiturule ju suisakopa peale?Igor Rõtov

Hans H. Luik

taga koputamas, et ära osta?Igor Rõtov

pakkumas. Vaatame ikka igasugu ostuvõimalusi.Hans H. Luik

Igor Rõtov

Konkurentide kõnelused * ÄRIPÄEV JA EESTI EKSPRESS tähistasid 2014. aastal mõlemad 25. sünnipäeva.

* ÄRIPÄEV TAHTIS TEADA, mida ühe pikaaegse meediafirma juhtküsiks teiselt 25 aastat meediaturul tegutsenud ettevõtte juhilt.

* IGOR RÕTOV: ÄRIPÄEV teeb toodet ettevõtlikule inimesele. Ülejäänud grupid meid ei huvita. Oleme business-to-business (B2B). Ja me oleme ise ettevõtlikud. See meid kannustab,et me ei tee niipalju, kui Rootsi omanik nõuab, vaid veidike rohkem.

Loe kahe meediaguru intervjuud pikemalt SIIT

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960