Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia käive ületas esmakordselt 50 miljoni euro piiri

Premia auditeerimata konsolideeritud käive Balti riikides ulatus 2014. aastal 50,2 miljoni euroni, ületades esmakordselt ettevõtte ajaloos 50 miljoni euro piiri. Möödunud aastaga võrreldes kasvas ettevõtte käive 4,3% ehk 2,1 miljonit eurot, kasv toimus kõikidel sihtturgudel.

Ettevõtte käibekasv oli suurim Lätis ulatudes 8,4 protsendini, Eestis kasvas käive 3,9% ja Leedus 0,8%. Segmentide lõikes moodustas kogukäibest möödunud aastal 52% külmutatud kaubad, mille käive kasvas võrreldes eelneva perioodiga 7,2%.

„Suvi oli erakordne – kolme suvekuu jooksul õnnestus näha nii lund kui ka püsivalt üle 30- kraadiseid õhutemperatuure, kuid vaatamata heitlikele ilmadele võtsid jäätisesõbrad kõikidel turgudel väga hästi vastu meie uudistooted ning see oli ka 2014. aasta edu võti,“ sõnas Nordic Foods Holdingu juhatuse liige Katre Kõvask. „Külmkaubasegment näitas möödunud aastal kena kasvu, seda eriti Lätis, kus oleme segmendis ka ajalooliselt tugevad. Külmkaubasegmendis tuli kasv tänu tootearendusele ning märgatavalt suurenenud aktiivsusele Horeca sektoris,“ lisas Kõvask.

Nordic Foods Holding on Premia Baltikumi operatsioone juhtiv valdusfirma, mis loodi 2014. aasta sügisel, kui toonase Premia Foodsi (täna PRFoods) aktsionärid otsustasid müüa ettevõtte Baltikumi ja Venemaa jäätise- ja külmkaubaäri Andrei Beskhmelnitskile, Ukraina päritolu toidutöösturile. Beskhmelnitski on tuntud Venemaa suurima piimanduskontserni  Unimilk loojana ning 2011. aastal asutas ta rahvusvahelise toidukontserni Food Union, mille tütarfirmade hulka kuulub teiste seas ka Läti suurim piima- ja jäätisetööstus Rigas Piena Kombinats. Premia ärisegmendid Baltimaades on jäätis ja sügavkülmutatud tooted ning ettevõte on 22% turuosaga Balti riikides jäätiseturu liider. Premia annab Eestis, Lätis ja Leedus tööd ligikaudu 450 inimesele, ettevõtte peakontor ja peamine tootmisüksus asuvad Tallinnas.

Food Union on Läti suurim piimatööstusettevõte ja üks suurimaid toiduainetetööstusi kogu Baltikumis. Food Union koondab kahte suuremat piimatööstust Lätis: AS Rigas pienas kombinats ning AS Valmieras piens. Food Union annab täna tööd rohkem kui 800 inimesele ning ettevõtte aastane käive on rohkem kui 115 miljon eurot. Food Unioni piimatooted ja jäätis on tehtud puhtast piimast, millega varustavad ettevõtet 1000 parimat Läti farmi. Food Union on rahvusvaheline ettevõte, mille äri on üles ehitatud suurepärasele mainele ning Läti piimatööstuse aegumatutele traditsioonidele. Food Union esindab uut ärifilosoofiat ja väärtusi, mis baseeruvad innovatsioonil, looval lähenemisel tootearendusse ja valmisolekul otsida pidevalt uusi ideid ning seada ambitsioonikaid plaane.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616