Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tipp-põllumehed kogunevad reedel Olustverre

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool korraldab reedel, 20. märtsil Olustvere lossis kümnendat aastat järjest konverentsi „Põllumees kui tippjuht“. Kolmandat korda valitakse ka aasta tippjuht, tänavu seega „Põllumajandussektori tippjuht 2015“.

Konverentsi peaeesmärgiks on pakkuda osalejatele kõrgetasemelist koolitust ning uusi visioone, mida tutvustavad mõjukad inimesed ja tunnustatud spetsialistid.

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktor Arnold Pastaku sõnul on konverentsist üheksa aastaga kujunenud oodatud varakevadine suursündmus.

„Igal kevadel kogunevad Olustvere lossi Eesti põllumajandussektoris töötavad tippjuhid, kes arutlevad protsesside üle, mis meil ja maailmas parasjagu toimuvad. Sel aastal on fookuses põllumajanduspoliitikaga seonduvad teemad, arutleme ka Eesti majanduse väljakutsete üle, analüüsime põhjalikult julgeolekupoliitikat ning anname ülevaate geopoliitilisest olukorrast maailmas. Eraldi teemadena räägime avaliku sektori juhtimisest ning käsitleme piima- ja lihaturul toimuvat,” ütles Pastak.

"Meil on suur heameel anda kolmandat aastat järjest välja tippjuhi tiitel, sedakorda „Põllumajandussektori tippjuht 2015“ – et tunnustada ja esile tõsta tippjuhti, kes töötab põllumajandussektoris. Kes saab tiitli „Põllumajandussektori tippjuht 2015“ – kuulutab reedel välja põllumajandusminister Ivari Padar,“ lisas Pastak.

Konverentsi strateegilise partneri Swedbanki ettevõtete panganduse juhi Heiki Raadiku sõnul ei ole põllumeestel praegu lihtne – väljamüügihinnad on teinud suure languse. „Keerukamatel aegadel mängivad olulist rolli põllumajandusettevõtete juhtide teadmised ja varasemad kogemused, et leida lahendusi ja otsida ka rasketes tingimustes uusi võimalusi arenguks. Swedbank annab samuti igapäevaselt oma panuse, et põllumajandussektori ettevõtjatele toeks olla,“ sõnas Raadik.

Konverentsi avaettekande teeb põllumajandusminister Ivari Padar.

Teised esinejad on: Siim Kallas, Euroopa Komisjoni endine asepresident; Sven Sakkov, Kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsler; Marek Helm, Maksu- ja Tolliameti peadirektor; Heiki Raadik, Swedbank Eesti, ettevõtete panganduse direktor; Teet Soorm, AS HKSCAN ESTONIA juhatuse esimees; Jaanus Murakas, E-Piima juhatuse esimees; Avo Mölder, Tartu Agro juhatuse esimees; Jaan Metsamaa, Metsaküla Piima juhatuse esimees; Valdis Noppel, Farmi Piimatööstus AS-i juhatuse esimees; Üllas Hunt, EPIKO juhatuse liige.

Konverentsi korraldab Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool koostöös Corpore Konverentsidega. Ühist põllumajanduskonverentsi on korraldatud alates 2006. aastast.

 TASUB TEADA

„Põllumajandussektori tippjuht 2013“ oli Voore Farmi juht Indrek Klammer

„Põllumajandussektori tippjuht 2014“ oli Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616