Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kotka: valitsusliidu maksutõusukava kahjustab eelkõige maarahvast

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme Siret Kotka hinnangul kannatavad kavandatavate maksutõusude ja neist johtuvate hinnatõusude all ennekõike madalapalgalised inimesed, kellest suur osa elab just maapiirkondades, kus vahemaad on pikad ja kütust kulub palju.

Siret Kotka sõnul mõjutavad nii kütuseaktsiisi tõus otseselt hindu nii toidupoodides kui ka transpordis, mis aga ongi maainimeste jaoks tõsisemad murekohad. „Hinnatõusud mõjutavad kõige rängemalt neid, kellel on juba täna raske hakkama saada. Selliseid inimesi on meie maapiirkondades kahetsusväärselt palju ja iga hinnatõusuga tuleb neid  järjest enam juurde,“ lisas Kotka.

„Kui juba täna on inimestel raske hakkama saada, siis peale aktsiiside tõusu muutub olukord veelgi keerulisemaks. See toob kaasa rahva väljavoolu maalt linnadesse ja sealt edasi juba välismaale, ääremaastumine üha süveneb,“ rõhutas Siret Kotka.  

Meediasse lekkinud valitsuskoalitsiooni arvutused järgnevate aastate maksutõusude osas lubavad igal järgneval aastal kümneprotsendist kütuseaktsiisi tõusu. Samuti tõstetakse ka teisi makse.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616