Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tule seminarile „Automaatsete lüpsisüsteemide võimalused ja väljakutsed“

Scandagra ja DeLaval korraldavad 20. mail 2015 Viljandis Pärimusmuusika aidas seminari, mille raames vahetatakse infot söötadest ja söötmisest automaatsete lüpsisüsteemidega lautades Taanis ja Eestis ning võimalikest tehnoloogilistest lahendustest.

Taani kogemusi jagab Aarhusi Ülikooli vanemteadur Martin Riis Weisbjerg, kelle ettekanne põhineb tema enda pikaajalistel söötmisalastel uuringutel automaatsete lüpsisüsteemidega lautades. Scandagra Eesti AS poolt pakutavaid söötasid, söödatootmist ja koostöövõimalusi tutvustavad söödatehnoloog Marge Malbe ja tootmisdirektor Rivo Pent. Praktilisi kogemusi jagab Toomas Pihu Võhandu Põllumajanduse OÜ-st. Ülevaate võimalikest automaatsetest lüpsisüsteemidest Eestis annab  DeLaval OÜ tootejuht Meelis Müil.

Pärast seminari lõppu olete oodatud tutvuma Scandagra Viljandi söödatehasega.

Ajakava:

 9.30 – 10.00              Kogunemine, registreerimine ja hommikukohv

10.00 – 10.15             Avasõnad, tervitus – Jurgita Radzevice, Scandagra Eesti AS, tegevdirektor10.15 – 11.30             Väljakutsed söötmises automaatsete lüpsisüsteemidega lautades, Taani kogemus – Martin Riis Weisbjerg, vanemteadur, Foulum, Aarhusi Ülikool, Taani11.30 – 12.05             Scandagra söödad… – Marge Malbe, Scandagra Eesti AS, söödatehnoloog ja tootmine – Rivo Pent, Scandagra Eesti AS, tootmisdirektor12.05 – 12.30             Praktiline kogemus – Toomas Pihu, Võhandu Põllumajanduse OÜ12.30 – 13.00             Lõuna13.00 – 14.30             Robotlüpsi võimalused Eestis – Meelis Müil, DeLaval OÜ, tootejuht14.30 – 14.45             Lõppsõnad15.00 – 16.30             Scandagra Viljandi söödatehase külastus

Registreerumine:

Palume seminarile registreeruda hiljemalt 13. maiks SIIN.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616