Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KIKi kaudu suunatakse looduskaitsesse 1,7 miljonit eurot

KIKi keskkonnaprogrammi 2015. aasta I taotlusvoorust toetatakse sihtasutuse nõukogu otsusega 62 looduskaitseprojekti kokku 1 768 652 euroga.

Rahastuse saanud projektidest 23 puhul on tegemist looduskaitsekavade koostamise ning inventuuride läbiviimisega, 33 projekti on seotud looduskaitseliste objektide hoolduse ja kaitse korraldamisega ning 6 projekti raames arendatakse looduskaitse infrastruktuuri.

„Seekordses taotlusvoorus oli mitmeid projekte, mille tulemused saavad olema kõigile käega katsutavad ja silmaga nähtavad. Näiteks said toetust Tartu esinduspargi Toomemäe rekonstrueerimine, Pokumaa metsaõpperaja rajamine ning Alaveski loomapargi turvalisuse tõstmine. Kõik sellised ettevõtmised aitavad paremaks muuta meie kõigi elukeskkonda ning võimaldavad pakkuda mitmekülgseid ajaveetmise viise looduse keskel,“ ütles Taimo Aasma, kes juhib keskkonnaministeeriumis looduskaitse hindamisrühma tööd.

Samuti saab toetust SA Käsmu Meremuuseum, et teha Lahemaa rahvuspargi kaitsekorralduslik alusuuring „Rannakülade mälumaastikud”. Projekti raames kaardistatakse külakogukondade jaoks oluline elav pärimus - ajaloolis-kultuuriliselt olulised paigad ning nendega seotud lood ja ajalooline fotomaterjal, mis sisaldab ka piirkonna looduskasutuse ajalugu. Kuna projekti viib läbi kohalik kogukond, aitab see edendada ka kogukonnakeskset looduskaitset.

Perioodil 2004-2015 on riik KIKi keskkonnaprogrammist toetanud 1810 looduskaitseprojekti kokku 48,3 miljoni euroga.

Keskkonnaprogrammis hinnatakse taotlusi kahes etapis. Esimeses etapis hindab taotlusi KIK, misjärel suunatakse nõuetele vastavad taotlused sisuliseks hindamiseks keskkonnaministeeriumile. Seejärel edastatakse tulemused koos rahastamisettepanekuga KIKi nõukogule otsuse langetamiseks.

Taotluste hindamise kohta saab lugeda SIIT.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960