Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oilseeds Trade põllupäev pani suvistele põllupäevadele punkti

16. juulil toimus Tartumaal Oilseeds Trade põlluseminar. Osalejaid ootas nii Oilseeds Jatiina uus traktoriesindus uue tehnikaga, kui katsed Maaülikooli Eerika katsekeskuses.

Oilseeds Trade müügiesindaja Roman Šarin tutvustas Eerikal asuvas katsekeskuses rapsi, teraviljade ja oa-herne katselappe. Šarini sõnul on koostöö Maaülikooliga põlluseminari läbiviimisel väga hästi sujunud. „Oilseedsi põllupäev on teoks saanud koostöös Maaülikooliga, see annab võimaluse tuua meie päeva rohkem teaduslikku infot. Katsete kokkuvõtted teeb ülikool, neist teeme kindlasti ka kokkuvõtte oma klientidele,“ selgitas Šarin. „Oluline ei ole olla lihtsalt müügifirma, vaid meie kohustus on jagada ka oma klientidele usaldusväärset, kogemustega saadud infot taimekasvatuse ja -kaitse kohta.“

Kuulata oli põlluseminaril palju. Ökosüsteemi teenustest põllumehele rääkis Maaülikooli teadur Eve Veromann. Palju küsimusi tekitas pikaajaline mahe- ja tavaviljelust võrdlev külvikorrakatse, seda selgitas ja tutvustas Liina Talge. Osalejad said näha ka muude põllumajanduskultuuride kollektsiooni Peeter Lääniste juhendamisel.

Päev läks igati korda. „Olen tänase põllupäevaga väga rahul. Ootasime 50-60 ringis osalejaid aga tuli poole rohkem.  Tundub, et osalejatel on huvitav, sest küsitakse palju küsimusi,“ oli päevaga rahul Oilseeds Trade müügijuht Meelis Fink. „Tänavune põllupäeva koht sai valitud seepärast Tartumaale, et meie kliendid saavad näha nii meie uut, Jatiina esindust Tõrvandis, kui ka tutvuda Eerikal asuvate katsetega. Maaülikooli teadurid on suurt tööd teinud ja minu tänud neile selle eest.“

Meelis Fink lisas, et on plaan teha veel paar spetsiifilisemat põlluseminari otse tootmispõldudel, seda siis sügisel.

 Vaata fotosid põllupäevast:

Oilseedsi põllupäev Tartumaal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960