Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 31. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim metsamajandaja 2015 on Tõnu Mändla Valgamaalt

29. augustil kuulutati Baruto Puhkemajas toimuval metsamajandajate kokkutulekul välja Parim metsamajandaja 2015. Austava tiitli sai tänavu Tõnu Mändla Valgamaalt.

Konkursil anti lisaks välja seitse eriauhinda:

Tiit Linnamägi  – Tubli metsakultuuri kandjaAndres Sõnajalg – Tubli püsimetsa majandajaAndres Tõnisson – Tubli metsa mineviku vaatleja ja tulevikuplaneerijaIlmar Ait – Tubli teede ehitajaRimmukas OÜ – Tubli maaparandajaEremka OÜ – Tubli metsauuendajaLea Türnpu, Ain Einberg, Kaalu Kirme – Tublid kaasomanikud

Tänati ka metsaühistuid, kes tunnustamise väärilisi metsaomanikke konkursile esitasid: Hiiumaa Metsaselts, Valgamaa Erametsaühing, Vardi Erametsaselts, Vändra Metsaühing, Võrumaa Metsaomanike Liit ning Metsahuviliste Selts.

Teist aastat uut nime kandev metsamajandajate konkurss on järg 20 aastat toimunud talumetsamajandajate konkursile ja seda korraldab Eesti Erametsaliit. Peaauhinna, mootorsae, pani konkursi võitjale välja Husqvarna Eesti OÜ.

Eelmisel aastal nimemuudatuse läbi teinud konkursil osales esmakordselt ka kaks metsandusettevõtet. Konkursi nimevahetuse eesmärgiks oligi lisaks talumetsa majandajatele tunnustada konkursil ettevõtteid, kes majandavad metsi vastutustundlikult ning heade metsandustavadega kooskõlas.

Tunnustatud metsaomanikke iseloomustab tulevikku vaatav tegutsemine ning metsa majandamise järjepidevuse eest hoolitsemine. Lisaks on konkursil osalenud metsaomanikud aktiivsed ühistute liikmed, kes panustavad ühistegevusse ning oma metsaühistu arengusse.

„Tänavuse konkursi  kokkuvõtteks teeb rõõmu see, et  nägime palju  investeeringuid taristutesse – teedesse ja kraavidesse.  Korralik infrastruktuur  on heaks kinnituseks, et Eestimaa erametsanduses on suund pikaajalisele ja läbimõeldud  majandamisele“,  ütles Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees Aira Toss.

Kokkutulnud külastasid eelmise aasta parima metsamajandaja Hallan Muusikuse metsi. Metsataimede teemalisel seminaril jagas oma teadmisi ja kogemusi Keskkonnaameti metsauuenduse peaspetsialist Eda Tetlov.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960