Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 2. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kauneimad tõuloomad vallutavad Eesti Põllumajandusmuuseumi

Laupäeval, 5. septembril algusega kell 10 toimub Eesti Põllumajandusmuuseumis Tartu sügisnäitus. Tõuloom 2015, kus saab näha Eesti uhkemaid veiseid, hobuseid, lambaid ja teisi tõuloomi. Kohalviibijatel on võimalik tutvuda Eesti tõuaretuse paremikku kuuluvate loomadega.

„Tartu sügisnäitus toimub juba 21. korda ja kauneimaid tõuloomi tutvustatakse meie muuseumis 18. korda. Veised, hobused ja lambad on suve jooksul läbinud üleriigilised tõusisesed konkursid, kust parimad pääsevad Põllumajandusmuuseumi areenile,“ ütles Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild.  

Näitusel osaleb ligi 80 erinevat looma ja lindu. Kõigi nende seast saavad pealtvaatajad valida näituse kauneima tõulooma. Kõige enam on näitusel näha veiseid – maakarja, eesti punase karja ja holsteini tõugu. Näha on ka põnevaid lambatõuge nagu dorset, norra valge ja suffolk. Hobusehuvilistel on võimalik tutvuda kolmel korral Eesti kauneimaks valitud araabia täisverelise hobuse Virginiaga. 

Lisaks tõuloomade näitusele on avatud muuseumi näitused ja rahvuslikud õpitoad ning pakutakse erinevaid tegevusi lastele. Eesti toidu kuu puhul on laadal mitmeid väiketootjaid, kes oma tooteid pakuvad. Laadalt saab osta sügisande, istikuid ja rahvuslikku käsitööd. Avatud on Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja piimatelk „Piim-päeva pärl“. Tartust sõidab Ülenurmele tasuta piimabuss.  Päeva avab Marko Matvere ja peale lõunat on võimalik nautida Mait Maltise kontserti.

Tartu sügisnäitus. Tõuloom 2015 toimub koostöös Eesti Tõuloomakasvatuse Liiduga.  

Päevakava: http://www.epm.ee/event/tartu-sugisnaitus-touloom-2015/

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616