Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõikuspüha Eesti Põllumajandusmuuseumis

Laupäeval, 10. oktoobril kutsub Eesti Põllumajandusmuuseum kõiki lõikuspühale ja Ülenurme taluturu esimese hooaja lõpetamisele. Lõikuspühaga tähistatakse ka Eesti toidu kuu lõppu muuseumis.

„Lõikuspüha tähistamine on Eesti Põllumajandusmuuseumis juba traditsiooniline. Lõikuspüha on olnud eestlaste tähtis kokkuvõtete tegemise aeg. Sel ajal võeti puhkepaus ning vaadati kokkuvõtvalt möödunud aastale ja peeti uue aasta plaane. Peol tänati tublisid töötegijaid ja ilmataati, tänu kellele saak edukalt salve jõudis.   Sellel aastal lõpetab lõikuspüha ka Maaeluministeeriumi poolt algatatud Eesti toidu kuu sündmused muuseumis,“ rääkis muuseumi direktor Merli Sild.

Eesti toidu kuu raames osales muuseumi poolt läbi viidud muuseumitundides ja sündmustel ligi 5000 inimest. Toidutootjad kuulutasid septembri Eesti toidu kuuks, et kasvatada kodumaist päritolu toidu populaarsust tarbijate seas. Eesti toidu kuu raames toimus septembris üle Eesti enam kui 30 festivali, laada, näituse, messi ja konverentsi ja kuu juhtmõtteks oli „Ma armastan Eesti toitu“. Eesti toidu kuu programmi kuulunud sündmustel osales kokku üle 65 000 inimese.

Lõikuspühal on võimalik degusteerida, nii tööstuses, kui kodus küpsetatud leibasid. Toimub konkurss "Huvitav koduleib", kuhu ootame osalejaid. Lisaks saab igaüks proovida maa sees küpsetatud lammast ning lambalihasuppi. Õpitubades saab õppida hapukapsa tegemist, meisterdada lambakujulisi magneteid ja rinnamärke ning proovida sepatööd ja vana-aja viljatöid. Töötab rehepeksumasin ja ringi saab sõita ehtsa GAZ-51ga. Muusikalise meelelahutuse eest hoolitseb Sulo.

 Lõikuspüha kohta saab lisainfot Eesti Põllumajandusmuuseumi kodulehelt: http://www.epm.ee/event/loikuspidu/.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960