Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luua metsanduskool ja Farron Tehnika OÜ uuendavad koostöölepingut

Täna, 9. novembril, kirjutavad Luua metsanduskoolis STIHLi kaubamärgi esindaja Eestis Farron Tehnika OÜ ja Luua metsanduskool alla koostööleppele. Lepinguga pikeneb juba toimiv koostöö veel vähemalt kolmeks aastaks.

„STIHLi esindajaga seob meid pikaajaline koostöö,“ rääkis Luua metsanduskooli direktor Haana Zuba-Reinsalu. „Farron Tehnika on toetanud kooli mitmesuguse metsaraietöödel kasutatava tehnikaga ning diagnostika ja remondivarustusega, samuti on nende abi kulunud ära mujalgi. Näiteks toetas STIHL ka läinud kevadel Luua metsanduskooli läbi viidud Euroopa Noorte Meistrivõistlusi Metsanduses, olles ürituse üks suurtest toetajatest. Uue lepingu alusel meie koostöö üha tiheneb,“ rääkis Zuba-Reinsalu.

Farron Tehnika OÜ tegevjuht Airon Põlda lisas, et koostöö on kasulik ka neile. „Üks asi on see, et STIHLi tehnika saab tuttavaks tulevastele metsameestele, kuid lisaks sellele saame me koolist väga väärtuslikku tagasisidet selle kohta, kuidas meie tehnika kohalikes oludes töötab.“ Põlda lisas, et kui senini on koostöö raames varustatud metsanduses vajalike tööriistadega, siis nüüdsest laieneb koostöö ka maastikuehituse valdkonda. „Esindame Eestis ka aiatehnika kaubamärki VIKING. Nii on meil võimalus varustada kooli ka maastikuehituses vajaliku tehnika ja oskusteabega.“

Kooli maastikuehituse suunda hakkab Farron Tehnika toetama ka stipendiumiga. „Lisaks juba olemasolevale STIHL stipendiumile metsandusvaldkonna õpilasele loome ka VIKINGi stipendiumi maastikuehituses,“ rääkis Põlda. Stipendiumi väljaandmist hakkab reguleerima eraldi loodav statuut.

Luua metsanduskooli ja STIHLi koostöölepe tähtsustab ka ohutute töövõtete ja turvavarustuse tähtsuse teadvustamist ühiskonnas. Plaanis on hakata läbi viima ühiseid tegevusi

„Näiteks metsanduses kasutav tehnika võib olla väga ohtlik, kui kasutatakse valesid töövõtteid ja ei hoolita turvavarustusest,“ rääkis Luua metsanduskooli raeitööde õpetaja Einar Must. „Ka Eestist on teada õnnetusi, kus mootorsae kasutaja on end rängalt vigastanud. Seda poleks aga juhtunud õigete töövõtete ja asjakohase turvavarustuse kasutamise puhul,“ lisas Must.

„Tehnika maaletoojana soovime, et tööriistadega seotud õnnetusi oleks võimalikult vähe,“ lisas Airon Põlda. „Luua metsanduskooli õpetajatel on väga head teadmised, kuidas tööriistu ohutult kasutada, meie saame aidata neil neid teadmisi avalikkusele edasi anda,“ selgitas Põlda.

Lepingu allakirjutamise päeval toimub Luua metsanduskoolis ka STIHLi tehnika esitlus kooli õpilastele. Samuti üritab Luua metsanduskooli õpilane, Eesti üks edukamaid noori raiesportlasi Jarro Mihkelson purustada üritusel kahte kehtivat raiespordi maailmarekordit, nii saeketi vahetuses kui laasimises.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960