Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõppeva MAKi viimased toetused lähevad 218 noortalunikule

Otsus võimaldab 218 alustavale noortalunikule enne 31. detsembrit välja maksta lõppenud arengukava viimased toetused.

„Eesti maaelu arengukava 2007-2013, mille vahendite kasutamine lõppeb selle aastaga, saab väga ilusa lõpu, sest saame toetada 218 noortaluniku tegevuse alustamist,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse. „Pealtnäha paberil toimuv muudatus võimaldab välja maksta tänavu augustis toimunud noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamise toetused ja katta varem võetud kohustused keskkonnameetmetes.“

Eelarvemuudatusega kaetakse MAK 2007-2013 meetme 2.3 “Põllumajanduslik keskkonnatoetus” olemasolevad kohustused ning rahastatakse meetme 1.2 “Noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamine” tänavu augustis toimunud taotlusvooru.

MAK 2007-2013 raames on sellega toetatud kokku ligi 850 noortaluniku tegevuse alustamist ja rahastatud keskkonnasõbralikku majandamist ligi 400 000 hektaril.  Arengukava vahendeid on võimalik kasutada aasta lõpuni, tänavu 1. novembri seisuga oli selle finantsplaan täidetud 98,81% ulatuses.

Eesti maaelu arengukava 2007-2013 rahastatakse Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondist (EAFRD) ja Eesti riigi eelarvest ning selle kogueelarve on 934 494 450 eurot. Maaelu arengu toetamine jätkub Eesti maaelu arengukava 2014-2020 raames.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960